Kur buvę, kur nebuvę atkeliavo Naujieji 2020 metai. Praeitų ir užpraeitų metų pradžioje rašiau lygiai taip pat, tik skaičiai buvo kiti.
Šių metų įrašą pradėsiu nuo svarbiausių praeitų metų įvykių:

  • Pats svarbiausias įvykis – sūnelio Viliaus gimimas ir visas pasiruošimo laikotarpis. Visas tas laukimo laikotarpis perjungia kažką mąstyme, o jam gimus viskas dar labiau susijaukia ir staiga supranti, kad nuo šios dienos šis mažytis žmogutis buvo ir didžiausias džiaugsmas bei nerimas.
  • Pagaliau įsirengėme dujinį šildymo katilą namuose ir privalumai jau jaučiasi. Namuose daug pastovesnė temperatūrą ir nereikia rūpintis kietuoju kuru žiemai.
  • Įsigijome naują automobilį „Kia Ceed“, kuris pakeis iki šiol turėtą „Volvo S60“, kuris buvo visai neblogas, tačiau jau buvo laikas atsinaujinti. Su šiuo Volvo pirmą kartą važinėjome po kaimynines šalis.
  • Pradėjau investuoti tarpusavio skolinimosi platformoje www.paskoluklubas.lt. Pagrinde investuoju į trumpas paskolas naudojant automatinį investavimą, tačiau pastaruoju metu paskolų paraiškų skaičius sumažėjo, tad pradedu žvalgytis ir į kitas platformas.

Praeitų metų pažadai

Pradėsiu nuo konkrečių:

Atnaujinti namų serverį. Dabar namų serveriu vadinu senoką stacionarų kompiuterį, kuris pagrinde naudojamas saugoti stebėjimo kamerų medžiagą, tačiau noriu susirinkti šiek tiek naujesnį ir montuojamą į tinklo spintą.
✗ – tas pats kompiuteris vis dar tarnauja kaip namų serveris, nebuvo atlikta jokių atnaujinimų ir jis vis dar neįmontuotas į tinklo spintą.

Primontuoti dar keletą vaizdo stebėjimo kamerų namuose, kad būtų apimamas didesnis kiemo plotas.
✓ – įvykdytas iš dalies. Primontavau vieną papildomą kamerą, tačiau iki pilno teritorijos aprėpimo dar reikėtų bent 2 ar 3 papildomų vaizdo stebėjimo kamerų.

Pabaigti darbo stalo atnaujinimą ir galutinai įsirengti biurą.
✓ – pilnai įgyvendintas, biuras pilnai įrengtas ir apie jo įrengimą rašiau blogo įraše.

O dabar šiek tiek plačiau apie abstrakčius:

Daugiau keliauti. Ko gero, šis pažadas kasmet atsidurs mano pažadų sąraše. Bet kelionių niekada nebūna per daug.
✗ – lyginant su 2018 keliavau mažiau, tačiau tai paaiškinama kitų labai svarbiu įvykiu – vaikelio laukimu. 2019 metais daugiausiai keliavau darbiniai reikalais Lietuvoje. Savo kelionių sekimui sukūriau ir dedikuotą puslapį. Tiesiog noriu ateityje prisiminti kur ir kada lankiausi.

Daugiau dėmesio skirti sau – kaip ir pernai, noriu daugiau dėmesio skirti sau, sveikiau maitintis, neužkandžiauti ir galbūt numesti šiek tiek svorio.
✗ – taip ir nepavyko skirti daugiau dėmesio sau. Ganėtinai greitai grįžau prie įpročio užkandžiauti ir mėgautis greitų maistu, tad nei pats patobulėjau, nei numečiau svorio. Pažadas taip ir neįvykdytas.

Daugiau skaityti. Pastaruosius keletą metų perskaitau per mažai knygų, tad šiais metais noriu tai pataisyti.
✓ – Esu mokslinės fantastikos gerbėjas, mėgstu ir detektyvus ir dar šiais laiko skyriau saviugdos knygoms. Kaip ir kelionėms. Perskaitytoms knygoms, kaip ir kelionėms, sukūriau atskirą puslapį, kuriame seksiu perskaitytas knygas ir nuomonę apie jas.

Užbaigti pradėtus ir pradėti naujus namų atnaujinimo darbus.
✓ – Namo atnaujinimas juda į priekį. Šių mėtų didžiausias atliktas darbas buvo dujinio katilo įrengimas, tad dabar namuose džiaugiamės pastovia temperatūra.

Naujųjų metų pažadai

Ką gi, o dabar laikas pasižadėti naujų dalykų šiems metams:
– Mokysiuosi būti tėčiu. Tėvais per naktį netampama ir buvimas tėvais, mano nuomone, yra pastovus mokymosi procesas.
– Tęsti pradėtus ir pradėti naujus namų atnaujinimo darbus. Norėtųsi, kad viskas vyktų greičiau, tačiau renovuojant seną namą viskas užtrunka ir viskas turi būti apgalvota.
– Daugiau keliauti. Ko gero, šis pažadas kasmet atsidurs mano pažadų sąraše. Bet kelionių niekada nebūna per daug, o dar labiau norisi keliauti ir su mažuoju.
– Imu kartotis, tačiau būti geresniu sau niekada nėra vėlu, tad noriu daugiau dėmesio skirti sau – kaip ir pernai, noriu daugiau dėmesio skirti sau, sveikiau maitintis, neužkandžiauti ir galbūt numesti šiek tiek svorio.

Su Naujaisiais metais!