Kur buvę, kur nebuvę atkeliavo Naujieji 2021 metai. Atkeliavo jie, žinoma, jau prieš du mėnesius, bet dėl pastovių atidėliojimų praeitų metų apžvalgą pradedu daryti tik dabar.

Šių metų įrašą vėl pradėsiu nuo svarbiausių praeitų metų įvykių:

  • Pasikeitimai darbe. Vis dar dirbu toje pačioje darbovietėje, tačiau vos per vienus metus viskas sugebėjo pakisti: pakilau pareigose, pasikeitė įmonės valdžia, pasikeitė įmonės tikslai, pasamdėme naują komandą Kijeve, buvo keletas atleidimų, vėl keitėsi valdžia. Metai buvo banguoti kaip niekad.
  • Covid-19 – tiesiog neįmanoma jo paminėti. Labai džiaugiuosi, kad per praėjusius metus pavyko jo išvengti ir dabar laukiame kada galėsim gauti skiepą ir tikimės, kad ir šiais metais pavyks išlaviruoti.
  • Plečiu savo investicinį portfelį. Toliau tęsiu investavimą tarpusavio skolinimosi platformoje www.paskoluklubas.lt. Taip pat praeitais metais įsigijau keleto įmonių akcijų, pradėjau investuoti savy.lt platformoje (tačiau dėl mažo pasiūlymų kiekio planuoju investavimą ten nutraukti) ir pradėjau investuoti debitum.network platformoje.

Iš esmės 2020 metai buvo sėslūs. Daug laiko praleidome namuose tiek dirbant, tiek atostogaujant. Džiaugiamės tėvystės teikiamais malonumais ir mokomės gyventi trise, o pirmaisiais metais vaikas tikrai parodo, ką sugeba :).

Praeitų metų pažadų apžvalga

Praeitais metais pažadai buvo ganėtinai didelis, tad kaip man sekėsi juos įgyvendinti:

Mokysiuosi būti tėčiu. Tėvais per naktį netampama ir buvimas tėvais, mano nuomone, yra pastovus mokymosi procesas.
✓ – sakyčiau, kad sekasi visai neblogai. Beveik kiekvieną dieną vis kas nors naujo, o ir atsipalaiduoti nėra kada :).
Tęsti pradėtus ir pradėti naujus namų atnaujinimo darbus. Norėtųsi, kad viskas vyktų greičiau, tačiau renovuojant seną namą viskas užtrunka ir viskas turi būti apgalvota.
✗ – Su šiuo pažadu nebuvo itin stipriai pasistūmėta. Turime viziją, turime brėžinį, kaip norime, kad atrodytų rezultatas, tačiau jokie realūs darbai dar neprasidėjo.
Daugiau keliauti. Ko gero, šis pažadas kasmet atsidurs mano pažadų sąraše. Bet kelionių niekada nebūna per daug, o dar labiau norisi keliauti ir su mažuoju.
✗ – Kelionėms 2020 tikrai nebuvo tinkami. Metų pradžioje pavyko apsilankyti Latvijoje ir Baltarusijoje. Vasaros metu buvome trumpam ištrūkę į Druskininkus ir į pajūrį, tačiau jokių didesnių kelionių nebuvo.
Imu kartotis, tačiau būti geresniu sau niekada nėra vėlu, tad noriu daugiau dėmesio skirti sau – kaip ir pernai, noriu daugiau dėmesio skirti sau, sveikiau maitintis, neužkandžiauti ir galbūt numesti šiek tiek svorio.
✗ – vis dar mėgstu pasmaližiauti ir pasimėgauti greitu maistu, tačiau per metus pavyko atsikratyti keleto nereikalingų kilogramų ir pradėti valgyti daugiau namuose gaminto maisto. Taip pat, stengiuosi susidaryti dienotvarkę ir jos laikytis. Taigi, yra patobulėjimų, tačiau sakyti, kad pažadas įvykdytas dar tikrai negaliu.

Naujųjų metų pažadai

  • Tobulinti vadovavimo įgūdžius. Visą laiką buvau techninis darbuotojas, tačiau pasitaikius progai pradėjau plėsti savo veiklos sritį ir labiau domėtis vadovaujančiomis pozicijomis, kuriose galima pritaikyti ir technines žinias.
  • Pradėti kurti pasyvių pajamų šaltinį(-ius). Investavimu pradėjau labiau domėtis dar 2019, tačiau prie jo norėčiau pridėti ir dar bent vieną papildoma pasyvių įplaukų šaltinį arba bent jau pradėti jį kurti.
  • Perskaityti 52 knygas. Metuose yra 52 savaitės su trupučiu, tad šiais metais tikslas konkretus – viena knyga į savaitę.
  • Daugiau keliauti. Tikiuosi, kad pandemija pagaliau bus suvaldyta ir vėl bus galima leistis į kelionės, pradžiai bent Lietuvoje, o paskui ir toliau.
  • Rimtai užsiimti renovacijos ir statybos darbais. Tikslai ir vizija aiški, dabar tik reikia imtis darbų ir pradėti įgyvendinimą.
  • Išsivalyti nuo nenaudojamų daiktų. Nors tie daiktai ir patogiai sukrauti palėpėse, spintose bei garaže, tačiau atėjo laikas stipriai prasikuopti ir atsikratyti daiktais, kurie daugybę metų nebuvo reikalingi.
  • Padidinti Instagram sekėjų skaičių iki 3k. Dar vienas labai konkretus tikslas. 2020 pradėjau aktyviau kelti nuotraukas į savo Instagram profilį, tad per šiuos metus noriu jį dar labiau išplėtoti.
  • O pabaigai, standartinis pažadas – kaip ir pernai, daugiau dėmesio skirti sau, sveikiau maitintis, neužkandžiauti ir pradėti gyventi aktyviau.

 

Nors ir labai jau pavėluotai, tačiau:

Su Naujaisiais metais!